Υπόκλιση στους νέους: Μαθητές γυμνασίου χτίζουν στάση λεωφορείου για 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Το να περιμένει το σχολικό λεωφορείο κάθε πρωί ήταν ταλαιπωρία για τον 5χρονο Ράιντερ Κιλάμ, ειδικά όταν έβρεχε. Τώρα, όμως, αποτελεί την καλύτερη στιγμή της ημέρας του!

Κάθε πρωί, οι γονείς του σπρώχνουν το αναπηρικό του αμαξίδο στο τέλος του δρόμου, όπου περιμένουν να φτάσει το λεωφορείο. Τα πρωινά που βρέχει, τα πράγματα είναι δύσκολα. Μια μεγάλη ομπρέλα που χρησιμοποιούσαν αρχικά, δεν ήταν αρκετή όταν φυσούσε δυνατός άνεμος. Έτσι, οι γονείς αποφάσισαν να ζητούσαν βοήθεια μέσω Facebook. Μήπως κάποιος είχε μια μεγαλύτερη ομπρέλα;

Μια απρόσμενα μεγάλη προσφορά για τον 5χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η προσφορά που έλαβαν, ωστόσο, ήταν ακόμη καλύτερη. Μαθητές του Γυμνασίου του Westerly, από το Rhode Island των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας Κατασκευών με χαρά θα έχτιζαν για τον Ράιντερ το καταφύγιο που του αξίζει!

«Έχουμε κάνει και άλλα έργα στο παρελθόν», λέει ο Dan McKena, δάσκαλος της τάξης. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές μου να μάθουν όχι μόνο τις πτυχές της κατασκευής, αλλά και τη συμμετοχή στην κοινότητα που ασχολείται με άτομα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος».

Για εβδομάδες, τρεις διαφορετικές τάξεις εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό καταφύγιο για τον Ράιντερ. Οι γονείς του πλήρωσαν τα υλικά που χρειάζονταν για την κατασκευή του, αλλά έλαβαν ως χορηγία και ξύλα αξίας 300 δολαρίων από το Home Depot.

Κάθε μαθητής εργαζόταν ακούραστα για να ολοκληρώσει αυτό το έργο εγκαίρως, ώστε ο Ράιντερ να έχει ένα κατάλληλο καταφύγιο πριν τον βαρύ χειμώνα.

Και τα αδέρφια του 5χρονου σε αναπηρικό αμαξίδιο στην κατασκευή

Η τάξη περιελάμβανε επίσης τα μεγαλύτερα αδέρφια του Ράιντερ που βοήθησαν να διασφαλιστεί, ότι το καταφύγιο θα ήταν προσβάσιμο σε κάθε άτομο με αναπηρία, ώστε όχι μόνο ο Ράιντερ και οι γονείς του, αλλά και οποισδήποτε άλλος να χωρά άνετα μέσα.

Η τάξη περιελάμβανε επίσης τα μεγαλύτερα αδέρφια του Ράιντερ που βοήθησαν να διασφαλιστεί, ότι το καταφύγιο θα ήταν προσβάσιμο σε κάθε άτομο με αναπηρία, ώστε όχι μόνο ο Ράιντερ και οι γονείς του, αλλά και οποισδήποτε άλλος να χωρά άνετα μέσα.

«Του αρέσει πολύ! Μετά το σχολείο, μας ζητά να μένουμε εδώ για λίγη ώρα. Τώρα είναι το νέο του οχυρό έξω από το σπίτι», λέει ο μπαμπάς του. «Όλη η κοινότητά μας είναι απίστευτη. Βοηθούν πολύ τον Ράιντερ. Και όλοι κάνουν τα πράγματα καλύτερα για όλους».

Ο πατέρας, μάλιστα, έστειλε αμέσως στον δάσκαλο μια φωτογραφία του 5χρονου μέσα στη στάση.

«Αυτή η φωτογραφία που μου έστειλε η οικογένεια άξιζε τον κόπο», είπε ο Νταν. «Και τη μοιράστηκα με τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατασκευή». Όλοι τους ήταν πολύ χαρούμενοι που βοηθούσαν την κοινότητά τους. Όπως είπαν, ένιωσαν πολύ ωραία να βοηθούν κάποιον σε ανάγκη.

5χρονος σε αναπηρικό αμαξίδιο: Φωτογραφίες και βίντεο από τη στάση λεωφορείου

Related posts

Ρίγη συγκίνησης στην Βέροια: Ο Γιάννης κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του και περήφανος έκανε παρέλαση με το αμαξίδιο του

Χωρισμένος πατέρας αποκαλύπτει: «Εσύ είσαι με το αναπηρικό καροτσάκι, πώς να μπούμε; Είναι κυριλέ το μαγαζί!» μου είπε στο πρώτο ραντεβού

«Άγγελέ μου σήκω, η μάνα είναι εδώ»: Τσακίζει κόκαλα η μάνα του 5χρονου που χαροπαλεύει μετά τη φωτιά στο σπίτι του

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής: Ασθενείς με σοβαρή ή πλήρη παράλυση περπάτησαν ξανά

Αληθινή ιστορία: 5χρονος που του είπαν πως δεν θα περπατήσει ποτέ κάνει τα πρώτα του βήματα και αφήνει άφωνους τους γιατρούς

5χρονος: Νίκησε τη λευχαιμία στα πέμπτα του γενέθλια – Έκανε τρία χρόνια χημειοθεραπείες

“Εσύ είσαι με το αναπηρικό καροτσάκι, πώς να μπούμε; Είναι κυριλέ το μαγαζί!” μου είπε στο πρώτο ραντεβού

«Από μικρή ζω πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά τα κατάφερα και έγινα μια καλή μαμά»

Οίκος νυφικών βάζει αναπηρικό αμαξίδιο στη βιτρίνα του και ενθουσιάζει με την κίνησή του