Υποψήφιοι για δίπλωμα οδήγησης: Θα εξετάζονται πλέον και στις αλυσίδες

by Τόνια Τζαφέρη

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει και η προσθήκη των αντιολισθητικών

Νέα δεδομένα έχουμε σχετικά με το δίπλωμα οδήγησης όπου οι υποψήφιοι οδηγοί καλούνται να εξεταστούν και στην προσθήκη αντιολισθητικών αλυσίδων σε περίπτωση πάγου ή χιονιά.

Προκειμένου να περνάνε τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, οι οδηγοί θα πρέπει πλέον να ξέρουν να βάζουν αλυσίδες στο αυτοκίνητό τους. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, δύο είναι οι σημαντικές αλλαγές που  έρχονται και αφορούν την οδική συμπεριφορά.

Ο νέος Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ετοιμάζει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν στο πορτμπαγκαζ των αυτοκινήτων αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Όλοι οι οδηγοί να έχουν στο πορτμπαγκαζ των αυτοκινήτων  αντιολισθητικές αλυσίδες

Υποψήφιοι για δίπλωμα οδήγησης: Θα εξετάζονται πλέον και στις αλυσίδες

Επίσης, η απόφαση θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και τους υποψήφιους  οδηγούς, που  θα μαθαίνουν, πώς να τοποθετούν αλυσίδες στα οχήματα και θα εξετάζονται πάνω σε αυτό.

Το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης για την Αττική Οδό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 20 ημέρες.

Ενδέχεται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν διέθεταν τα μηχανήματα, γιατί διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, εάν υπήρξε σχέδιο απεγκλωβισμού και αν ενημέρωσαν εγκαίρως τους οδηγούς. Μια ακόμα παράμετρος είναι εάν και πότε έριξαν αλάτι στο δρόμο και τις εξόδους.

Υποψήφιοι για δίπλωμα οδήγησης: Θα εξετάζονται πλέον και στις αλυσίδες

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo