Ύποπτοι ο Μάνος Δασκαλάκης και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της Πάτρας

Υπόθεση Πάτρας: Δυο ακόμη άτομα που θεωρούνται πρόσωπα κλειδιά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά την υψηλή ποσότητα κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που όλοι είχαν…

Η εξέλιξη που σόκαρε και πολλοί φοβόντουσαν για την υπόθεση-«θρίλερ» στην Πάτρα με τα 3 κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη να φεύγουν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, έγινε πραγματικότητα με τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας, της Ρούλας Πισπιρίγκου, το απόγευμα της Τετάρτης 30ης Μαρτίου.

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική και ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. 

Επιπλέον, καθοριστικές ήταν οι καταθέσεις τόσο των γιατρών, όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού που παρακολουθούσαν το κοριτσάκι, για τη συμπεριφορά της μητέρας.

Στο «κάδρο» των ερευνών για την υπόθεση της Πάτρας φαίνεται πως μπαίνουν, ακόμα δύο άτομα.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας. Στο «κάδρο» των ερευνών φαίνεται πως μπαίνουν, ακόμα δύο άτομα.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η Αστυνομία θεωρεί πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρήκε νεκρή την -6 μηνών- Ίριδα στην κούνια της, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

Το χρονικό του θανάτου της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της.

Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων χωρίς οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών που διήρκεσαν 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου, που την άφησε ουσιαστικά τετραπληγική. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Εξέλιξη στην υπόθεση της Πάτρας: Η ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη Ρούλα Πισπιρίγκου και η σύλληψή της

Σημειώνεται, ότι η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Έτσι, όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της».

Η κεταμίνη «ξεκλείδωσε» την υπόθεση-«θρίλερ» της Πάτρας

Σημειώνεται πως η ουσία που φαίνεται να ανιχνεύθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα και οδήγησε στη λύση του μυστηρίου και του θρίλερ της υπόθεσης ήταν η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφές πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά.

Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Related posts

Πήγε στην τουαλέτα & εξαφανίστηκε για 57 χρόνια: Σήμερα τον βρήκαν θαμμένο στο χωράφι, «πάγωσε» η οικογένειά του

Σε ποιες τρεις περιοχές θα απαγορευτεί το AirBnb

Αν είσαι άρρωστος, να λες κάθε μέρα αυτή την δυνατή προσευχή και ο Άγιος Αρσένιος θα σε βοηθήσει να γίνεις καλά