Η 35χρονη μητέρα φέρεται να μην έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την τύχη τους
Κανείς από τους συγγενείς, είτε του 45χρονου συλληφθέντος αστυνομικού που υπηρετούσε στη Βουλή και κατηγορείται ότι βίαζε τα παιδιά του είτε της 35χρονης συζύγου του, δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει τα πέντε παιδιά τους, τα οποία βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε παιδιατρικό νοσοκομείο όπου και φιλοξενούνταν.
Κανένα ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών δεν φέρεται να έχει επιδείξει ούτε η μητέρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της ανακριτικής διαδικασίας, με την επιμέλεια να της έχει αφαιρεθεί.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζονται πλέον να αναζητήσουν δομές που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά. Σύμφωνα με το Mega, το αγόρι βρίσκεται ήδη σε δομή εκτός Αθήνας, ενώ το 2 ετών αγοράκι θα μεταφερθεί σε κέντρο βρεφών. Δομή αναζητείται για τα τρία κορίτσια 13, 12 και 9 ετών που θα μείνουν μαζί.
Σχετικά με το ερώτημα γιατί η μητέρα, η οποία καθ’ ομολογία συμμετείχε στην κακοποίηση των παιδιών, δεν έχει κληθεί ακόμα ως κατηγορούμενη, η δημοσιογράφος του Mega Ιωάννα Μάνδρου ανέφερε πως «η εξήγηση που δίνεται είναι πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να κληθεί, καθώς υπάρξουν σε εξέλιξη πραγματογνωμοσύνες και εξετάσεις. Αν κληθεί, θα κληθεί στο τέλος ως κατηγορούμενη».
Το χειρόγραφο της 35χρονης και η προσπάθεια αθώωσης του αστυνομικού της Βουλής
Με ένα ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης αστυνομικού επιχείρησε την ανάκληση της μήνυσης εναντίον του ο 45χρονος αστυνομικός.
Να επιχειρήσει να ανακαλέσει τη μήνυση της 35χρονης αστυνομικού επιχείρησε ο 45χρονος αστυνομικός της Βουλής, υπαγορεύοντάς της ο ίδιος το κείμενο που έγραφε.
Όπως παρουσίασε το Live News, το συγκεκριμένο χειρόγραφο ήταν μετά τη μήνυση της 35χρονης κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία τον Φεβρουάριο του 2024.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη καταγγελία εναντίον του 45χρονου έμεινε στην… άκρη για αρκετό καιρό από τους συναδέφλους του αστυνομικού της Βουλής.
Έτσι, σχεδόν έξι μήνες μετά ο 45χρονος, που σήμερα είναι προφυλακισμένος, της υπαγόρευσε ο ίδιος το κείμενο, προκειμένου να αναφέρει όσα εκείνος χρειαζόταν για να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Η εισαγωγή στο ψυχιατρείο
Ο 45χρονος βάζει τη σύζυγό του να αναφέρει ότι την περίοδο που έκανε τη μήνυση νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική και ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή.
Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μήνυση εναντίον του 45χρονου ήταν «μια κίνηση παντελώς ακατανόητη και χωρίς βάση και προηγούμενο».
Επίσης, αναφέρει στο σημείωμά της η 35χρονη ότι ο σύζυγός της ήταν συνεχώς δίπλα της και φρόντιζε τα πέντε παιδιά τους.
Όπως τονίζει η 35χρονη έκανε τη μήνυση χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό.
«Οι συναισθηματικές μου μεταβολές, η επήρεια των φαρμάκων και αυτό που ζούσα καθημερινά μέσα στην ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε στην μήνυση κατά του συζύγου μου» συμπλήρωνε.