534 ευρώ επιδόματα πληρωμή: Πότε θα δοθούν τα νέα επιδόματα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

534 ευρώ επιδόματα πληρωμή: Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες δικαιούχων

534 ευρώ επιδόματα πληρωμή: Νέα επιδόματα πρόκειται να δοθούν τις επόμενες μέρες σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών. Για παράδειγμα, αναμένονται επιδόματα για τους καλλιτέχνες και για εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση. Την ίδια στιγμή, θεσπίζεται η οικονομική ενίσχυση και η επιδότηση εισφορών για ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Δείτε αναλυτικά την πληρωμή των νέων επιδομάτων. Ποιες είναι οι κατηγορίες δικαιούχων:

Αρχικά επεκτείνεται το μέτρο για τη μονομερή δήλωση για επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού. Πρόκειται για αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Με μονομερή δήλωση μπορούν να λάβουν αποζημίωση 400 ευρώ και οι άνεργοι από τον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Υπογραμμίζεται ότι το ποσό των 400 ευρώ προσαυξάνεται ανάλογα με τα τέκνα ανά 50 ευρώ. Το δε ποσό αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ είναι και οι εξής κατηγορίες: ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, χειμερινά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα. Το επίδομα αυτό αφορά στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Επίσης, παρατείνονται για 2 ακόμα μήνες τα επιδόματα ανεργείας που έληξαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες κατηγορίες για τις πληρωμές επιδομάτων 534 ευρώ

Επιπρόσθετα, οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε επιχειρήσεις: θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων, χώρων παραστάσεων. Καθώς και κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών.

Επίσης, καλύπτονται οι εργοδοτικές εισφορές στα τουριστικά καταλύματα 12μηνης λειτουργίας ως τις 31 Μαρτίου. Αυτές αφορούν σε καταλύματα που είχαν ακαθάριστα έσοδα κατά 70% λιγότερα σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου το 2019.

Τέλος, θα χορηγηθεί ειδική οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας που διαθέτουν περισσότερους από 50 εργαζόμενους. Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται για έως και 12 μήνες με την κάλυψη του 80% του μισθολογικού κόστους και μη μισθολογικού κόστους. Ενεργοποιείται δε, εντός 2 ετών από την έγκριση του επενδυτικού έργου.

Related posts

Τράπεζες: Γıατί είναι κλεıστές για 4 ημέρες – Τı θα γίνει με μıσθοδοσίες και σuναλλαγές

Πóτε θα κóβεται το ρεúμα νέοι κανόνες για τους απλńρωτους λоγαριασμούς

Auτός είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ