Χρήματα τα Χριστούγεννα: Τις επόμενες μέρες θα γίνουν πληρωμές σε διάφορες κατηγορίες δικαιούχων

Χρήματα τα Χριστούγεννα: Θα πληρωθούν αναδρομικά, συντάξεις και επιδόματα

Χρήματα τα Χριστούγεννα: Πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε συνταξιούχους, ανέργους, επαγγελματίες και ευπαθείς ομάδες. Έξι θα είναι συνολικά οι πληρωμές που θα γίνουν από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για πληρωμή συντάξεων, αναδρομικών, επιδομάτων σε ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες. Αρχικά, όσον αφορά την έκτακτη ενίσχυση, αυτή θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες. Το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο είναι να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα: οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα), οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας.

Στη συνέχεια, αναφορικά με τις αυξήσεις των συντάξεων και τα αναδρομικά, το χρονοδιάγραμμα είναι το εξής:

  • Τον επόμενο μήνα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων με την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Να καταβάλει σε 190.000 συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη τις αυξήσεις στις συντάξεις. Μαζί με τα αναδρομικά που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου. Μαζί με τις αυξήσεις θα γίνει και η καταβολή των αναδρομικών 16 μηνών από 1/9/2019 ύψους έως 4.032 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 460 εκατ. ευρώ.
  • Στο τέλος Νοεμβρίου με τις συντάξεις Δεκεμβρίου θα καταβληθούhttps://admin.i-diakopes.gr/label/anadromika/ν αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις οι οποίες είχαν εκδοθεί από τις 13/5/2016 και μετά.
  • Αναδρομικά θα δοθούν και σε μια ειδική κατηγορία. Αφορά τις περιπτώσεις συνταξιούχων οι οποίοι στις πρόσφατες πληρωμές αναδρομικών δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά ή τα έλαβαν λανθασμένα.
  • Αύξηση και αναδρομικά θα καταβληθούν με βάση το νέο καθεστώς απασχόλησης σε 30.000 συνταξιούχους.
  • Καταβολή αναδρομικών στους 172.222 κληρονόμους Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του e-efka.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων. Τα ποσά των αναδρομικών ανάλογα με την κατηγορία φθάνουν ακόμα και τα 11.254 ευρώ.

Χρήματα τα Χριστούγεννα: Το επόμενο διάστημα θα γίνουν πληρωμές

Δείτε ακόμα τι θα γίνει με τα χρήματα που θα δοθούν πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων για συντάξεις, επιδόματα, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους

Συντάξεις

Ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ως εξής:

Από το τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ σε όσους ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3, 5, 7, 9 θα καταβληθούν στις 24 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Τρίτη.

Από το τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ σε όσους ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα καταβληθούν στις 25 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη.

Από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 26 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Πέμπτη.

Από τα Δημόσιο, τ. NAT τ. ETAT, τ. ΕΤΑΠ – MME και τη ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή.

Επιδόματα

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ. Ήδη έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2020 προκειμένου να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων της 5ης διμηνιαίας δόσης στις 30 Νοεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Έκτακτη ενίσχυση δικηγόρων μηχανικών και οικονομολόγων. Θα δοθούν τον Δεκέμβριο 400 ευρώ σε 75.000 νέους επαγγελματίες. Προϋπόθεση να έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ το διάστημα Μαρτίου Οκτωβρίου 2020.

Άνεργοι

Προβλέπεται η ενίσχυση των ανέργων από τον ΟΑΕΔ ύψους 152 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε 253.000 ανέργους από παρατάσεις επιδομάτων ανεργίας και την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Συνολικά 253.000 άνεργοι θα λάβουν το επόμενο διάστημα τη δίμηνη παράταση των μηνών Σεπτεμβρίου Δεκεμβρίου και τα 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ σε 123.000 ανέργους από:

  • Τακτικά επιδόματα ανεργίας 800 ευρώ 10 για κάθε παιδί,
  • Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων 400 ευρώ,
  • Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων 720 ευρώ,
  • Νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Θα δοθούν 52 εκατ. ευρώ σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα