Δώρο Χριστουγέννων 2020: Απευθείας η καταβολή στους λογαριασμούς των εργαζομένων

by Antonis Spyropoulos

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων και με βάση την αναστολή

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Η καταβολή θα γίνει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Θα καταβληθεί το αναλογικό ποσό του δώρου Χριστουγέννων από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή ή ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Την ίδια στιγμή παράταση παίρνει μέχρι 30 Ιουνίου 2021 η ετήσια άδεια του 2020. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπολογισμός του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα βασιστεί στο πραγματικό καταβαλλόμενο μισθό. Παράλληλα η καταβολή θα γίνει από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που είναι αντίστοιχη στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Απευθείας στους λογαριασμούς θα καταβληθεί

Πως θα γίνει η καταβολή του δώρου για τα Χριστούγεννα 2020

Να επισημανθεί ότι υποβάλλεται σήμερα διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας στις Επιτροπές της Βουλής. Η διάταξη προβλέπει την χορήγηση έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε μηχανικούς, δικηγόρους και οικονομολόγους. Οι συγκεκριμένοι κλάδοι συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση είναι καλυμμένο από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Ειδικότερα, πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία, μέσα στον μήνα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Η τροπολογία θα προβλέπει τη δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα αφορά τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας που έχουν τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και ακόμα τελούν σε αναστολή αδιαλείπτως ή τίθενται σε αναστολή ανά διαστήματα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα την μεταφορά από το σύνολο ή το υπόλοιπο της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020, στο επόμενο έτος και συγκεκριμένα έως την 30η Ιουνίου 2021.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα