Δώρο Χριστουγέννων: Θα είναι μειωμέμο για όσους τέθηκαν σε αναστολή

by i-diakopes.gr

Δώρο Χριστουγέννων: Το εορταστικό δώρο θα δοθεί όπως πάντα από τους εργοδότες

Δώρο Χριστουγέννων: Οι προσδοκίες των εργαζομένων για το φετινό δώρο για τα Χριστούγεννα δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή, δεν θα λάβουν ολόκληρο το δώρο για τα Χριστούγεννα. Το δημοσιονομικά κόστος για την κυβέρνηση είναι μεγάλο, επομένως αυτό που προβλέπεται είναι το εξής.

Αρχικά, για όλο το διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή, θα λάβουν από το κράτος 534 ή 800 ευρώ, ανάλογα με τα κριτήρια που πληρούν, για το μήνα Νοέμβριο. Και όχι τον ονομαστικό τους μισθό.

Ενώ, για τις ημέρες εργασίας τους το δώρο θα καλυφθεί κανονικά από τον εργοδότη.

Δώρο Χριστουγέννων: Θα δοθεί μειωμένο στους εργαζόμενους φέτος

Δείτε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα ποσά για το Χριστουγεννιάτικο δώρο στους εργαζομένους με αναστολή

Μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν εργαζόμενοι με αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν κάποιος με μισθό 1.320 ευρώ τέθηκε σε αναστολή για 1,5 μήνα το καλοκαίρι θα λάβει δώρο 1.220 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ λιγότερα.

Και εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.800 ευρώ σε αναστολή 24 ημέρες το μήνα Νοέμβριο. Βάσει των 800 ευρώ θα λάβει δώρο 1.751 ευρώ, αντί για 1.875 ευρώ, δηλαδή 124 ευρώ λιγότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Αντίθετα εργαζόμενος με 750 ευρώ μισθό, ο οποίος βρέθηκε σε αναστολή τους μήνες Μάϊο και Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 770,69 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ περισσότερα.

Η νομοθεσία προβλέπει πως η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων θα πρέπει να γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ Mega

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα