Δώρο Πάσχα: Ποια ημερομηνία θα καταβληθεί – Τι θα ισχύσει για όσους είναι σε αναστολή εργασίας

Δώρο Πάσχα: Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου

Δώρο Πάσχα: Η καταβολή του δώρου Πάσχα αναμένεται να γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δώρο θα δοθεί και στους εργαζομένους που είναι σε αναστολή, όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα.

Για να υπολογιστεί, λαμβάνεται υπ’όψην ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, ημερομίσθιο ή μισθός. Χρονικά το δώρο υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου. Δηλαδή, στην περίπτωση που εργαζόμενος εργάζεται όλο αυτό το διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό. Σε άλλη περίπτωση, ο εργαζόμενος θα λάβει μέρος του ποσού.

Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αμείβεται με ημερομίσθιο, δικαιούται να λάβει 15 ημερομίσθια.

Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας, το σχετικό ποσό καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το επίδομα που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Πέρα από την καταβολή του δώρου Πάσχα, αυτό είναι το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων για την Μεγάλη Εβδομάδα

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο για την λειτουργία των καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου. Προτείνεται να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η οποία μεταφέρθηκε φέτος στις 4 Μαΐου. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όσο για την Μεγάλη Παρασκευή προτείνεται ωράριο 13:00 – 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 09:00 – 15:00.

Related posts

Μεγάλη ανάσα και χαμόγελα χαράς: Επίδομα 830 ευρώ προς όλους!

Δυσάρεστα να νέα για τις τıμές του ρεύματος και τον Μάιο

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας