Έκτακτο επίδομα: Επιδόματα 3.000 και 1.000 ευρώ για επιχειρηματίες και εργαζομένους στο λιανεμπόριο

Έκτακτο επίδομα: Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Έκτακτο επίδομα: Την χορήγηση έκτακτων επιδομάτων σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο λιανεμπόριο ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι από αυτούς που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Αυτό λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση και μάλιστα πρόκειται να δοθούν έκτακτα επιδόματα στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 3.000 ευρώ στους επιχειρηματίες και 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους στον κλάδο του λιανεμπορίου. Αυτή η ενίσχυση αφορά στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τα Χριστούγεννα, λόγω του lockdown. Αφορά σε επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν καν να δουλέψουν με τη μέθοδο του click away.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση -όχι επιστρεπτέα ή δάνειο- 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση».

Έκτακτο επίδομα: Θα δοθούν χρήματα στον κλάδο του λιανεμπορίου

Πέρα από τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στον κλάδο του λιανεμπορίου, χορηγείται στις 31 Μαρτίου το επίδομα παιδιού

Στις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Μάλιστα στις 12 Μαρτίου θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα, για να δρομολογηθούν οι πληρωμές. Όσοι δεν έχετε ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις σας, σπεύσατε να το κάνετε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν