Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε αναμένεται να το λάβουν

Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε αναλυτικά ποιους αφορά το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σύντομα

Επίδομα 400 ευρώ: Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος 400 ευρώ. Την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ πρόκειται να λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι. Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα αφορά τους εξής:

  • όσους είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μακροχρόνια ανέργων (ΟΑΕΔ)
  • όσους έχουν την ιδιότητα του ανέργου για πάνω από 12 μήνες (αδιάλειπτα)
  • όσους παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας μέχρι τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ

Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε τους δικαιούχους και πότε θα καταβληθεί

Δείτε πως θα λάβετε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του επιδόματος των 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ θα χρειαστεί επικαιροποίηση στοιχείων. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν (ή να καταχωρήσουν για πρώτη φορά) τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και το ονοματεπώνυμό τους. Αν δεν είχαν καταχωρισμένα τα στοιχεία τους στον ΟΑΕΔ και δεν προβούν στις παραπάνω ενέργειες τότε δεν θα λάβουν το επίδομα.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι χθες, «κλείδωσαν» οι λεπτομέρειες για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης, το διπλό επίδομα που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.


Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν