Επίδομα 400 ευρώ: Θα δοθεί έκτακτο επίδομα εντός του Δεκεμβρίου – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα 400 ευρώ: Το έκτακτο επίδομα θα αφορά συνολικά 90.000 άτομα

Επίδομα 400 ευρώ: Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ θα δοθεί εντός του Δεκεμβρίου. Το έκτακτο επίδομα θα αφορά οικονομολόγους, δικηγόρους και μηχανικούς. Ακόμα, δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας θα λάβουν όλοι οι άνεργοι για τους οποίους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας μέσα στον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο αλλά και όσοι θα λήξει το επίδομά τους μέσα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το έκτακτο επίδομα θα αφορά περίπου 90.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους με χαμηλά εισοδήματα. Ενώ θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του Δημοσίου.

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και με πόρους από τις εισφορές για τον κλάδο ανεργίας, δηλαδή με πόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες μέσα από τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις.

Σημειώνεται ότι το επίδομα αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ που είχε παρασχεθεί στους επιστήμονες τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Το κόστος του εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 30 εκατ. ευρώ.

Επίδομα 400 ευρώ: Θα δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο σε 90.000 άτομα

Δείτε αναλυτικά τη διάταξη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος 400 ευρώ σε δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς

α) Στους δικηγόρους και μηχανικούς που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ. Οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασµού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων και οι οποίοι λόγω των συνεπειών της COVID-19 είχαν συμπεριληφθεί στους πληττόµενους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

β) Στους οικονομολόγους που είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ. Οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων. Και οι οποίοι λόγω των συνεπειών της COVID-19 είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης και εξειδικεύονται τυχόν ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του παρόντος.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δηµόσιο. Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά. Ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα