Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή το Δεκέμβριο

by i-diakopes.gr

Επίδομα 534 ευρώ: Ο στόχος είναι το επίδομα να δοθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο «ΕΡΓΑΝΗ» για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας. Για το μήνα Δεκέμβριο, έχει αρχίσει ήδη από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου. Όλο αυτό το διάστημα, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί με βάση τους ΚΑΔ Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή όλους τους εργαζόμενούς τους ή μέρος αυτών, έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Ακόμα και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα με τη μέθοδο click away, θεωρούνται και αυτές κλειστές. Επομένως, οι εργαζόμενοι δικαιούνται κανονικά να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Η ειδική αποζημίωση ανέρχεται στα 534 ευρώ, δηλαδή είναι περί τα 17,8 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής εργασίας για 30 μέρες.

Όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές εξαιτίας του lockdown, θα θεωρούνται πληττόμενες έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος είναι η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν την αλλαγή του χρόνου. Δηλαδή μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες που επιχειρούν να «κλέψουν» το ποσό του επιδόματος από τους εργαζόμενους κινδυνεύουν με φυλάκιση

Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική διάταξη, προβλέπεται ποινή φυλάκισης στους εργοδότες οι οποίοι επιχειρούν να αποσπάσουν από τους εραζόμενούς τους την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, υπό την απειλή της διατήρησης της θέσης τους.

Προβλέπεται λοιπόν ότι ο εργοδότης που προβαίνει σε μία τέτοια πράξη. Μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών καθώς και χρηματική ποινή η οποία ορίζεται στις 360 ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της καθεμίας, δε μπορεί να είναι δε, λιγότερο από 14 ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα