Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους με αναστολή τον Ιανουάριο

Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε την ημερομηνία καταβολής του επιδόματος

Επίδομα 534 ευρώ: Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα γίνει η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ. Το επίδομα θα αφορά σε εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας το μήνα Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα καταβληθούν για επίδομα των 534 ευρώ ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το μήνα Ιανουάριο 2021,
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» το μήνα Δεκέμβριο 2020,
  • Το δώρο Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»,
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 στους επαγγελματίες τέχνης και πολιτισμού που είχεν πραγματοποιήσει εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό ανά ημέρα ανέρχεται σε 17,8 ευρώ και οι εργαζόμενοι που έμειναν σε αναστολή εργασίας όλο τον Ιανουάριο 2021, θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ.

Επίδομα 534 ευρώ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή το Φεβρουάριο

Εκτός από την πληρωμή του επιδόματος των 534 €, επανέρχεται η προαναγγελία στο ΕΡΓΑΝΗ από το Φεβρουάριο

Επανέρχεται από το Φεβρουάριο, η υποχρέωση προαναγγελίας για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αυτό αφορά όλες τις περιπτώσεις επιδομάτων των 534 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία δήλωσης των αναστολών από μεριάς εργοδότη τροποποιείται και είναι προαναγγελτική. Η αναστολή θα πρέπει να προαναγγελθεί τουλάχιστον μία μέρα πριν την έναρξη της αναστολής.

Ωστόσο, ειδικά για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2021, η προαναγγελία μπορεί να γίνει εντός του πρώτου 15νθήμερου.

Η προαναγγελία θα πρέπει να αφορά σε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός Φεβρουαρίου ή ολόκληρο το μήνα. Η προαναγγελία μπορεί να ανακαλεστεί προσωρινά. Ενώ, η προσωρινή ανάκληση μπορεί να γίνει τουλάχιστον μία ημέρα πριν την έναρξη της μεταβολής.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα