Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή στους 445.365 δικαιούχους

Επίδομα 800 ευρώ: Το επίδομα αφορά όσους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας το μήνα Νοέμβριο

Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 ή 18:00 αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ. Το επίδομα αφορά όλους όσους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για το μήνα Νοέμβριο. Σήμερα λοιπόν, θα πάρουν 800 ευρώ συνολικά 445.365 δικαιούχοι στους οποίους θα καταβληθεί συνολικά το ποσό ύψους 251 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η καταβολή θα ολοκληρώσει τις πληρωμές για το μήνα Νοέμβριο για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή καθώς κατόπιν εντολής της δημόσιας αρχής, έκλεισαν οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Στις εν λόγω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και οι 14.736 περιπτώσεις υποβολών που αφορούν στις ορθές επαναλήψεις δηλώσεων από τους εργοδότες. Δηλαδή επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις, καθώς και συμπληρωματικές δηλώσεις.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις από εργαζόμενους που δεν υπέβαλλαν εγκαίρως τη δήλωση. Αυτοί ανέρχονται σε 23.866 εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει τώρα να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ στο οποίο πραγματοποιούνται ακόμα δηλώσεις.

Τέλος, επενεξετάζονται ακόμα 9.602 εργαζόμενοι που εμφανίζονται στο σύστημα πολλαπλής απασχόλησης. Για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στις πληρωμές.

Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή

Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σχετικά με την πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε «Οφείλω να ευχαριστήσω το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Εργασίας και του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να καλυφθεί με συνέπεια και ταχύτητα κάθε εργαζόμενος και επιχείρηση. Επίσης, να ευχαριστήσω το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος μαζί με τους χιλιάδες οικονομολόγους-λογιστές για την πολύτιμη συνεργασία και τη συμβολή τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Κατέληξε δε, λέγοντας «Η κυβέρνησή μας αποδεικνύει συνεχώς την αποτελεσματική και υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης για την προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και το μήνα Νοέμβριο, το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” έχει καταβάλει πληρωμές ποσών, ύψους 2.520.005.028,88 ευρώ, σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζόμενους και σε 185.605 επιχειρήσεις».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα