Επίδομα Α21: Επίδομα παιδιού – Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

by Newsroom i-diakopes.gr
Επίδομα Α21: Επίδομα παιδιού – Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

Επίδομα Α21: Η ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης για τους δικαιούχους του επιδόματος

 Επίδομα Α21: Με επίσημη απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η πίστωση της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού θα γίνει στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν την Πρωτοχρονιά. Δηλαδή, την 31η Δεκεμβρίου, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021. Διευκρινίζεται πως η πληρωμή αφορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει πως τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα, λόγω της εορταστικής περιόδου. Μ’ αυτό τον τρόπο οι οικογένειες θα μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και ταυτόχρονα να τονωθεί η αγορά.

Να σημειωθεί πως το έτος 2020, συνολικά έλαβαν το επίδομα περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά.

Η χορηγία του επιδόματος γίνεται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση. Δεδομένου ότι υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Παράλληλα, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.

Επίδομα Α21: Επίδομα παιδιού – Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

Κλειστή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τα επιδόματα Α21

Επίσης, στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00:01 (ξημερώματα Παρασκευής 11/12) έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού. Όπως πάντα συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα κάνει δεκτές νέες αιτήσεις, μέχρι να γίνει η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης. Αφού ολοκληρωθεί η πληρωμή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Ο υπολογισμός του επιδόματος του παιδιού γίνεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει πως θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Να επισημανθεί ότι, για να γίνει η χορήγηση του επιδόματος του παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίδονται από τον Οργανισμό με διευκρινίσεις για το επίδομα παιδιού.

Προτεινόμενα