Επίδομα ανέργων: Έρχεται μέσα στο Σεπτέμβριο, επίδομα 800 ευρώ για ανέργους

by Αντώνης Βαλμάς

Επίδομα ανέργων: Έρχεται πολύτιμη, οικονομική ενίσχυση

Επίδομα ανέργων: Μια μικρή, αλλά πολύτιμη οικονομική ενίσχυση περιμένει όσους ανέργους έπαιρναν επίδομα μέχρι και τον Αύγουστο. Και αυτό σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την καλπάζουσα ανεργία, η οποία επιδεινώθηκε και από την «καταρρακωμένη» τουριστική σεζόν. 

Επίδομα ανέργων: Έρχεται το Σεπτέμβριο, επίδομα 800ε

Με βάση τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης προβλέπεται τα παρακάτω για τα επιδόματα των ανέργων

  1. Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων. Των εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Έτσι χιλιάδες εποχικοί που φέτος εργάστηκαν όχι σε ολόκληρη την τουριστική σεζόν, θα λάβουν εντέλει το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται για τον χειμώνα (399 ευρώ ανά μήνα για 3 μήνες)
  2. Δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΑΕΔ (των 399 ευρώ το μήνα) για όσους η επιδότηση ανεργίας τους έληξε εντός του καλοκαιριού. Για όσους δηλαδή έληξε τον Αύγουστο, δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα 2 μηνιαία επιδόματα (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) σε δύο δόσεις. Ομοίως και εκείνοι που έχασαν το δικαίωμα τον Ιούλιο

Όσον αφορά, εξάλλου, στους ανέργους που ολοκλήρωσαν τη 12μηνη επιδότησή τους εντός του Ιουνίου. Αυτοί αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ των 2 μηνιαίων επιδομάτων μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν