Επίδομα θέρμανσης: Στα 0,85 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Στα 0,85 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Χαμηλή η τιμή του πετρελαίου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Επίδομα θέρμανσης: Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών (ΟΒΕ), η τιμή του πετρελαίου φτάνει στα 0,85 λεπτά το λίτρο. Αυτή η τιμή είναι αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο η ζήτηση πρόκειται να είναι περιορισμένη. Από την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε να διατίθεται στην αγορά, αλλά η πλειοψηφία των καταναλωτών έχει ήδη απόθεμα από τον Απρίλιο και το Μάιο.

Η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ. Φέτος επομένως είναι 25% φθηνότερα. Η ΟΒΕ συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν τη συμφερότερη τιμή ενώ αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ. 1520.

Επίδομα θέρμανσης: Στα 0,85 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δείτε αναλυτικά τους δικαιούχους και τα ποσά ανά γεωγραφική ζώνη του επιδόματος θέρμανσης

Ποσά ανά γεωγραφική ζώνη

Ζώνη Α (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) – 250 ευρώ.
Ζώνη Β (Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) – 180 ευρώ.
Ζώνη Γ (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) -110 ευρώ.
Ζώνη Δ (Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων) – 80 ευρώ.

Δικαιούχοι

Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται με τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

-Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε και τη δαπάνη για φυσικό αέριο

Σε βελτιώσεις στο ισχύον καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Έτσι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για να καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσής τους κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το σκεπτικό του μέτρου αυτού είναι ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν φυσικό αέριογια τη θέρμανσή τους.

Προτεινόμενα