Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά των τριών πρώτων κύκλων – Επιστρεπτέα προκαταβολή και για το 2021

by Newsroom i-diakopes.gr
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά των τριών πρώτων κύκλων – Επιστρεπτέα προκαταβολή και για το 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση παίρνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Αυτό ορίζουν τρεις κοινές αποφάσεις (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 285/23.11.2020, υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 286/23.11.2020 και υπ’ αρ. ΓΔΟΥ287/23.11.2020, ΦΕΚ Β’ 5224) των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Επενδύσεων.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων δόθηκε η παράταση. Με γνώμονα τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν προκληθεί από τη πανδημία του κορονοϊού.

Τονίζεται ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή δίνεται βάσει του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης. Με στόχο να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης του ιού COVID-19.

Η εν λόγω προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2020, για τους δύο πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ενώ για τον τρίτο κύκλο η προθεσμία έληγε στις 30 Ιανουαρίου 2021.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά των τριών πρώτων κύκλων – Επιστρεπτέα προκαταβολή και για το 2021

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τη παράταση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Πιο αναλυτικά στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA. Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι μετά τις τελευταίες εκταμιεύσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα, η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις έχει ξεπεράσει τα 9 δισ. ευρώ.

Με γνώμονα τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι χθες βράδυ είχαν κατατεθεί αιτήσεις από 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η προθεσμία λήγει την Δευτέρα. Ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της δέσμευσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας μέχρι και τον Μάρτιο του 2021.

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε παρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ» ανέφερε εξάλλου.

Προτεινόμενα