Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Οι ξένοι που θα έρθουν για εργασία στην Ελλάδα θα έχουν -50% στους φόρους

by i-diakopes.gr

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Θεσπίζονται κίνητρα για την προσέλκυση ξένων για εργασία στην Ελλάδα

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει κίνητρα για να προσελκύσει ξένους εργαζόμενους. Ο σκοπός δεν είναι να έρθουν μόνο ξένοι εργαζόμενοι και απασχολούμενοι. Αλλά και Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα μέσα στην κρίση.

Μεταξύ των κινήτρων που εξετάζονται από την κυβέρνηση συγκαταλέγονται τα εξής:

  • Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα, για 7 έτη.
  • Μη εφαρμογή της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Εργαζόμενοι στην Ελλάδα: Έκπτωση φόρου 50% για τους ξένους

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας σχετικά με τα κίνητρα για την έλευση ξένων εργαζομένων στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και μέσα στη δίνη της υγειονομικής κρίσης, λειτουργεί με διορατικότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές που θα προσελκύσουν επενδύσεις και επενδυτές στη χώρα» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε με τον νόμο 4646/2019, που εισήγαγε στη χώρα μας τον θεσμό του «διαμένοντος μη κατοίκου» (Non-Dom). Για την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογικών κατοίκων. Οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα επωφελούμενοι από εναλλακτικό καθεστώς φορολόγησης του παγκόσμιου εισοδήματός τους.

Στη συνέχεια, ο νόμος 4714/2020 επέκτεινε την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος σε συνταξιούχους του εξωτερικού, οι οποίοι μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα