Μέτρα στήριξης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους

Μέτρα στήριξης: Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Μέτρα στήριξης: Πρόσθετα οικονομικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «η προτεραιότητα της Υγείας πρέπει να συμβαδίζει με τη θωράκιση της Οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς, και δίπλα στη τιτάνια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, μέσα στο 2020 διατέθηκαν 24 δισεκατομμύρια για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Και σήμερα κινητοποιούνται ακόμα 2,5 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας στα 11,6 δισ. τα σχετικά κονδύλια για το 2021».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία δέσμη μέτρων τα οποία έχουν σκοπό να ανακουφίσουν 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους.

Αυτή είναι η δέσμη των νέων μέτρων στήριξης για χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

1. Ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εγκαινιάζεται τον Απρίλιο. Αυτός θα αφορά στις επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Θα είναι διευρυμένος, συμπεριλαμβάνοντας το λιανεμπόριο, την εστίαση αλλά και κλάδους που υπήρξαν περιορισμοί. Τα ποσά θα κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

2. Απαλλαγή 30% – 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Θα ισχύσει και για όσους είχαν συμπεριληφθεί στους τρεις πρώτους κύκλους και είχαν σημαντική πτώση τζίρου το 2020. Εάν η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%.

3. Επιδότηση μεγάλου μέρους των πάγιων δαπανών που έγιναν το 2020. Θα έχει την μορφή πιστωτικού για μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

4. Το Πρόγραμμα Γέφυρα για τη ρύθμιση των δανείων θα περιλαμβάνει εκτός από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εκτός από τους τόκους, για πρώτη φορά θα επιδοτηθεί και το κεφάλαιο. Στα ενήμερα δάνει, η ενίσχυση θα φτάνει έως και στο 90% της δόσης, ενώ στα κόκκινα δάνει θα φτάνει στο 80%.

5. Οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές Μαρτίου θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου ρύθμισης.

6. Η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα διατηρείται και αυτό τον μήνα.

Related posts

Τέλος τα εισιτήρια στο λεωφορείο – Σε ποια γραμμή ξεκίνησε η πλnρωμή με τpαπεζική κάρτα

Συντάξεις: Είσαι 15 – 20 ετών; Δες πότε θα πάρεις σύνταξη

Μεγάλη ανάσα και χαμόγελα χαράς: Επίδομα 830 ευρώ προς όλους!