ΟΠΕΚΕΠΕ 2η δόση: Σήμερα θα γίνει η πίστωση της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ 2η δόση: Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες πληρωμές

ΟΠΕΚΕΠΕ 2η δόση: Σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή της δεύτερης δόσης της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγιναν σημαντικές προσπάθειες ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι αγρότες από το Εθνικό Απόθεμα. Χωρίς όμως να υπάρκει αποτέλεσμα, τουλάχιστον στην πληρωμή της Παρασκευής.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι αγρότες έλαβαν το 90% της βασικής ενίσχυσης. Ενώ ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι σήμερα θα ακολουθήσει νέα πληρωμή του 7% και το εναπομείναν 3% θα πληρωθεί με το νέο έτος.

Πολλά ήταν ωστόσο τα παράπονα των αγροτών. Πολλοί υποστήριξαν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα από το 10% που είχε αναγγελθεί. Ωστόσο μάλλον πρόκειται για παρανόηση, καθώς οι αγρότες αφαίρεσαν το 10% από το ποσό που εκκρεμούσε για εξόφληση. Όχι από το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

Δηλαδή, ένας αγρότης ο οποίος παίρνει 5.000 ευρώ ως βασική ενίσχυση το χρόνο, πήρε το 70% προκαταβολή τον Οκτώβριο, δηλαδή 3.500 ευρώ. Στη συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή ε΄λαβε 1.000 ευρώ (20% της βασικής ενίσχυσης), ενώ σήμερα θα λάβει ακόμα 350 ευρώ (7% της βασικής ενίσχυσης). Αυτό που μένει να λάβει από το νέο έτος είναι το 3% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή 150 ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 2η δόση: Σήμερα θα γίνει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης

Εκτός από την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις επόμενες μέρες θα γίνουν και άλλες πληρωμές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, αναμένεται η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 256,9 εκατομμυρίων ευρώ. Πιθανό είναι επίσης τη Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, να καταβληθεί επίσης η έκτακτη ενίσχυση 126 εκατομμυρίων ευρώ στους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς, που πλήγηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα