Πάγωμα επιταγών: Ανάσα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

by Newsroom i-diakopes.gr
Πάγωμα επιταγών: Ανάσα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Πάγωμα επιταγών: Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για όσους πλήττονται από τη πανδημία

Πάγωμα επιταγών: Πάλι επιχειρήσεις πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών έλαβε μέτρα για να ελαφρύνει όσους πλήττονται.

Με σχετική ρύθμιση και με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά σε «πάγωμα» επιταγών επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται. Είτε λόγω αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή, είτε επειδή έχουν υποστεί μεγάλη μείωσηστο τζίρο τους.

Η αναστολή έχει διάρκεια 75 ημερών. Και συμπεριλαμβάνει ενδιάμεσες προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή.

Για παράδειγμα, εάν μια επιταγή έχει ημερομηνία λήξης τις 20 Νοεμβρίου, η αποπληρωμή της θα πρέπει να γίνει μετά το «πάγωμα» στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

Πάγωμα επιταγών: Ανάσα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Οι τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων που εντάσσονται στην ρύθμιση του παγώματος στις επιταγές

Αναστολή προθεσμιών πληρωμής μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης θα μπορούν σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσουν τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων:

  1. Όσες έχουν κλείσει με κρατική εντολή, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις οι επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου.
  2. Όσες εμφανίζουν πτώση τζίρου μεγαλύτερη από το 50% στο διάστημα Απριλίου- Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε όχι.
  3. Όσες επιχειρήσεις καλούνται να καλύψουν επιταγές η αξία των οποίων υπερβαίνει το 20% του μέσου μηνιαίου τζίρου τους το 2019.
Προτεινόμενα