Πόλεμος στην Ουκρανία: Η θυσία του ήρωα Ουκρανού πεζοναύτη που ανατινάχθηκε για να καθυστερήσει τους Ρώσους

by Εύα Ζαχαριάδη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ήρωας Ουκρανός πεζοναύτης που θυσιάστηκε για την χώρα του

Δύσκολη και η σημερινή μέρα καθώς η Ουκρανία αντιστέκεται σθεναρά στους εισβολείς με ότι μέσο της έχει απομείνει. Ανατριχίλα και συγκίνηση προκαλούν οι ιστορίες των αφανών ηρώων που μάχονται για να προστατέψουν την πατρίδα τους από τους Ρώσους εισβολείς.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες Ουκρανών που έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν τη ρωσική εισβολή στα εδάφη της χώρας τους. Μία τέτοια ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον Ουκρανό πεζοναύτη Vitaly Shakun ο οποίος χθες Πέμπτη βρισκόταν μαζί με ένα τάγμα στρατιωτών στη γέφυρα Henichesk στην περιοχή Kherson της Κριμαίας φροντίζοντας για τη φύλαξή της. 

Η απόφαση του θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική καθώς επιβραδύνθηκε η ρωσική προέλαση ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους συμπολεμιστές του να ανασυνταχθούν – Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα του αποδώσει μετάλλια ανδρείας για τη γενναιότητα που επέδειξε στο πεδίο της μάχης

Ένας από τους ήρωες του πολέμου στην Ουκρανία ο Vitaly Shakun

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η θυσία του ήρωα Ουκρανού πεζοναύτη που ανατινάχθηκε για να καθυστερήσει τους Ρώσους

Όταν τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να πλησιάζουν το τάγμα αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί η προέλασή τους ήταν η ανατίναξη της γέφυρας. Τότε ο Shakun είπε στους στρατιώτες ότι θα προχωρήσει στην ανατίναξή της. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε εκκωφαντική έκρηξη. Ο Ουκρανός πεζοναύτης έχασε τη ζωή του μαχόμενος για την ελευθερία της χώρας του.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η θυσία του ήρωα Ουκρανού πεζοναύτη που ανατινάχθηκε για να καθυστερήσει τους Ρώσους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η απόφαση του Shakun θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ρωσική προέλαση επιβραδύνθηκε ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους συμπολεμιστές του να ανασυνταχθούν.

Λέγεται ότι ο εν λόγω άνδρας ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 137 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της ρωσικής εισβολής. Όπως σημειώνει το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον Shakun θα του αποδοθούν μετάλλια ανδρείας για τη γενναιότητα που επέδειξε στο πεδίο της μάχης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν