Αλκυονίδες μέρες: Καλοκαιρία μέχρι την Κυριακή 7/2 – Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Αλκυονίδες μέρες: Το θερμόμετρο θα δείξει υψηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής

Αλκυονίδες μέρες: Ιδιαίτερα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αρκετή άνοδο και το θερμόμετρο θα δείξει υψηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής.

Σήμερα στη χώρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει έως και τους 21 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επόμενες μέρες, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπου η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα είναι πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση της καλοκαιρίας θα είναι την Κυριακή 7/2 με θερμοκρασίες 20-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να δείξει ακόμα και 24 βαθμούς Κελσίου.

Αλκυονίδες μέρες: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή 7/2

Δείτε αναλυτικά την προέλευση για την ετυμολογία των Αλκυονίδων μερών

Λέμε ότι έχουμε Αλκυονίδες μέρες, όταν υπάρχουν μέρες μέσα στο χειμώνα στις οποίες επικρατεί καλοκαιρία χωρίς ανέμους. Αυτή η φράση εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις Όρνιθες του Αριστοφάνη όπου είχε τη σημασία της ανέμελης περιόδου. Σχετική αναφορά έγινε και από το Λουκιανό, με τη σημασία του κοπιάσματος των ανέμων και της ήρεμης θάλασσας.

Το διάστημα των αλκυονιδών μερών αναφέρεται από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου. Από μετεωρολογικής πλευράς, υπάρχει σχετική άπνοια, λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το διάστημα των αλκυονιδών μερών ήταν ένα σταθερό μετεωρολογικό φαινόμενο τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα