Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει περιοχές της χώρας

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η ΕΜΥ προειδοποιεί με νέα επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η Εθνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες. Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν έως και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι εξής:

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου θα επηρεαστεί η Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τη νύχτα της Τρίτης 20 οκτωβρίου θα επηρεαστεί η Εύβοια και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου οι δυτικές Κυκλάδες.

Τέλος, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το πρωί στις βορειότερες περιοχές και από το απόγευμα στην Κρήτη.

Εν τω μεταξύ ο καιρός για σήμερα 19 Οκτωβρίου είναι ο εξής:

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα νότια τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

“Θα πρέπει πλέον να το συνηθίσουμε”: Κακά μαντάτα για το καλοκαίρι του 2024, “καμπανάκι” από τους μετεωρολόγους

Χιονοθύελλα στη Βασιλίτσα – Εντυπωσιακό βίντεο από την λευκή πολιορκία

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Ήχησε το 112 στη Θεσσαλία