Ελάφια στην Πάρνηθα: Εντυπωσιακές εικόνες από το χιονισμένο τοπίο

Χιονισμένη Πάρνηθα: Ντύθηκε στα λευκά για πρώτη φορά φέτος

Το τσουχτερό κρύο έχει αρχίσει να είναι αισθητό και στην χώρα μας με πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά η μια μετά την άλλη. Και φέτος η Πάρνηθα είχε την τιμητική της, αφού οι εικόνες που μας έρχονται από το χιονισμένο τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό συμπλήρωνε αρμονικά η παρουσία ελαφιών, τα οποία κατάγραψε να τρέχουν και να παίζουν ο φωτογραφικός φακός.

Σε ότι αφορά τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να πλήξει τη χώρα ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις – ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Μιλώντας στο CNN Greece, o κ. Μαρουσάκης ανεφέρεται εκτενώς στην κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα και αναφέρεται και στην πρόσκαιρη βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η πρόβλεψη καιρού για το ΣΚ και ποιες περιοχές θα είναι χιονισμένες

«Ξεκινώντας από το σημερινό κύμα κακοκαιρίας που είναι ήδη σε εξέλιξη, αυτό επηρεάζει κυρίως τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, όπου έχουμε βροχές κυρίως στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, στην Ανατ. Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, έχουμε και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, ενώ δυνατοί βοριάδες που φτάνουν και τα 8 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο. Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας είναι το πολύ κρύο», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Από αύριο, Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται γενικά στο σύνολο της χώρας, με κάποιες λίγες τοπικές βροχές προς τη Βόρεια Κρήτη, όχι κάτι αξιόλογο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κυμαίνονται από 6 έως 7 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι. Ωστόσο, από το βράδυ θα έχουμε παγετό και πολύ κρύο στη βόρεια και ηπειρωτική χώρα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο – Χιόνια ως τα βόρεια προάστια της Αττικής

«Το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα έρχεται ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και οι βροχές και οι καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Από αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστούν η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Χαλκιδική, Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο του νέου κύματος κακοκαιρίας. Στο Αιγαίο θα έχουμε και πάλι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πολύ κρύο σε όλη την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να δούμε τα χιόνια και στα βόρεια προάστια της Αττικής, την Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί. Δεν αποκλείεται να δούμε, δηλαδή, να χιονίζει από την Κηφισιά περίπου και προς τα πάνω. Θα χιονίσει σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην περιοχή των Βιλίων, καθώς εκεί θα πέσει πολύ χιόνι, όπως δείχνουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ από τη Μαλακάσα και πιο πάνω θα πρέπει να υπάρξει μέγιστη προσοχή, ιδίως για το εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αττική με την Λαμία. Δεν αποκλείεται να έχουμε προβλήματα στο κομμάτι αυτό της Εθνικής Οδού, γιατί θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Άρα όσοι κινηθούν στο τμήμα αυτό, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι εντυπωσιακές εικόνες από την χιονισμένη Πάρνηθα

Related posts

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες

2024: Ετοιμαστείτε για θερμοκρασίες ρεκόρ