Επιδείνωση του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα: Αλλάζει το σκηνικό με χιόνια και καταιγίδες, που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μεγάλη Εβδομάδα: Αγριεύει ο καιρός με καταιγίδες και βροχές

Ο καιρός πρόκειται να αλλάξει καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εδώ και ο καιρός θα μιμηθεί το «κλίμα» των παθών καθώς εκτός από καταιγίδες πρόκειται να χιονίσει ακόμα και στα ηπειρωτικά.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται ωστόσο οι μετερωολόγοι για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα, καθώς όπως όλα δείχνουν η κακοκαιρία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να υποχωρεί και να επιστρέφει το ανοιξιάτικο σκηνικό.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (10/04)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (11/04)

Στα ανατολικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/04)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα νοτιοανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές με μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6, στα νότια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (13/04)

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/04)

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα. Βροχές και όμβροι αναμένονται αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Related posts

Προεıδοποίηση Τσατραφύλλıα: «Πρоσоχń! Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες» – Ποια είναι η περιοχή

Έκτακτο δελτίο τώρα από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί

Πότε και πού θα χτuπńσει ο «πоλικός αερоχείμαρρος» με βρоχές και χιόνια – Τι λένε οι μετεωρολόγοι