Έρχεται δύσκολο Σάββατο – Κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων: Προειδοποίηση Καλλιάνου

Γιάννης Καλλιάνος: “Μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, σε ότι αφορά στις βροχοπτώσεις, θα είναι το Σάββατο”

Και μετά τις ηλιόλουστες χειμερινές ημέρες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για πλημμύρες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για ένα δύσκολο Σάββατο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν και ενδεχομένως να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα κατά τόπους.

Όπως χαρακτηριστικά προέβλεψε ο μετεωρολόγος «μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, σε ότι αφορά στις βροχοπτώσεις, θα είναι το Σάββατο. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο Βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου, ναι μεν ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος, όμως οι βροχές θα πιο τοπικές και δεν θα έχουν την ένταση των προαναφερθείσων τμημάτων».

Πρόβλεψη καιρού σύμφωνα με τον Γιάννη Καλιλάνο

Kαι συμπληρώνει ο Γιάννης Καλλιάνος «ειδικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια και ενδεχομένως οι καταιγίδες να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα».

Σχετικά με την κατάσταση στην Αττική, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει «προφανώς, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αττική και μάλιστα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στο νόμο».

Ο Γιάννης Καλλιάνος συμβουλεύει ν’ αποφευχθούν οι μετακινήσεις

Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος προτείνει την αποφυγή μετακινήσεων, επισημαίνοντας «δυστυχώς, οι δείκτες αστάθειας επιμένουν να είναι και σήμερα μεγάλοι, ειδικά για την περιοχή της δυτικής Ελλάδας σε ότι αφορά στα φαινόμενα του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο, στα δυτικά, ενδεχομένως να επικρατήσουν και ακραίες σε ένταση ή διάρκεια βροχοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και πολύ ισχυροί, με εντάσεις που στα πελάγη θα αγγίζουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφευχθούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων».

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες