Έρχονται άσπρες μέρες: «Θα δούμε χιόνια ακόμα και σε πόλεις»

Καιρός: Χειμώνας προ των πύλων σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο καιρός σιγά – σιγά αλλάζει και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για το πολικό ψύχος που έρχεται από το τέλος Ιανουαρίου.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τον χειμώνα που θα περιμένουμε από τα τέλη του Ιανουαρίου προετοιμάζοντάς μας για τα πρώτα χιόνια ακόμα και σε πόλεις.

«Φαίνεται από το τέλος Ιανουαρίου και όπως θα πηγαίνουμε στον Φεβρουάριο θα ανοίξει ο δρόμος για να κινηθούν οι πολικές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας.», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο θα δούμε άσπρες μέρες σε πεδινές ακόμα και σε αστικές περιοχές. «Το καιρικό σκηνικό θα γίνει άκρως χειμωνιάτικο. Θα δούμε χιόνια σε πεδινές περιοχές ακόμα και σε πόλεις είναι πολύ πιθανό», επισήμανε ο κ. Μαρουσάκης.

Πως κυμαίνεται ο καιρός σήμερα

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Related posts

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι, οι 7 επιδράσεις στην υγεία μας και πως να προφυλαχθούμε

Καιρός: Σπάνιο φαινόμενο θα «σαρώσει» τη χώρα – Η εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά

Δυσάρεστα σήμερα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το Πάσχα