Φαινόμενο ψυχρής λίμνης: Νέο καιρικό φαινόμενο με ισχυρές καταιγίδες

Φαινόμενο ψυχρής λίμνης: Η Κρήτη θα πληγεί και πάλι από την κακοκαιρία αυτή τη φορά με νέο φαινόμενο

Φαινόμενο ψυχρής λίμνης: Η Κρήτη πρόκειται να πληγεί ξανά από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες. Συγκεκριμένα, χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το τριήμερο Τρίτη 20/10 – Πέμπτη 22/10. Θα είναι στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, οι οποίες έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης. Θα ευνοήσουν δε, την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Φαινόμενο ψυχρής λίμνης: Νέα κακοκαιρία θα πλήξει περιοχές της χώρας

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ακόμα, στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής. Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ψυχρής λίμνης, με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

Φαινόμενο ψυχρής λίμνης: Νέα κακοκαιρία θα πλήξει περιοχές της χώρας

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στην υπόλοιπη Ελλάδα

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, σε ηπειρωτικές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα ανατολικά παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας και την Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και 6-7 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα