Ιανουάριος 2021: Ρεκόρ βροχής και χιονιού στη χώρα μας τον Ιανουάριο – Δείτε αναλυτικά

Ιανουάριος 2021: Δείτε σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα χιλιοστά βροχής και χιονιού στη χώρα

Ιανουάριος 2021: Ρεκόρ υετού, δηλαδή βροχής και χιονιού, κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τον Ιανουάριο 2021. Το meteo.gr, σε περισσότερους από 20 μετεωρολογικούς σταθμούς, κατέγραψε τα ύψη του υετού για το μήνα Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα μεγαλύτερα ύψη υετού καταγράφηκαν στα Θεοδώριανα Άρτας με 915 χιλιοστά βροχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο υψηλότερο ρεκόρ ήταν το 2018 με 836 χιλιοστά βροχής.

Ακολουθούν η Παραμυθιά με 753 χιλιοστά βροχής, η Δωδώνη με 654, το Περτούλι με 545 και η Άρτα με 486. Έπειτα είναι η Ορεινή Ναυπακτία με 484 χιλιοστά βροχής, τα Ιωάννινα με 443 και το Αγρίνιο με 350.

Στον επόμενο χάρτη, διακρίνεται το συνολικό ύψος υετού τον Ιανουάριο 2021 στην Ελλάδα, όπως καταγράφηκε από 390 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Τέλος, το μέσο ετήσιο ύψος υετού στην Αττική είναι στο Θησείο με 400 χιλιοστά βροχής. Ενώ το τελευταίο ρεκόρ μηνιαίου ύψους υετού στην Ευρώπη καταγράφηκε το Φεβρουάριο 2019 με 1.229 χιλιοστά βροχές στο Ασκύφου Κρήτης.

Εκτός από τον καιρό τον Ιανουάριο 2021, δείτε τι καιρός θα επικρατήσει σήμερα στη χώρα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σήμερα στη χώρα. Νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια όπυ θα σημειωθούν και ασθενείς τοπικές βροχές. Μόνο στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει καμία ιδιαίτερη μεταβολή.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες