Καιρός επικίνδυνα φαινόμενα: Είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμα και ανεμοστρόβιλοι

Καιρός επικίνδυνα φαινόμενα: Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί ακόμα και για εκδήλωση ανεμοστρόβιλου

Καιρός επικίνδυνα φαινόμενα: Διόλου απίθανη δεν είναι ακόμα και η εκδήλωση ανεμοστρόβιλου. Ο καιρός αλλάζει και πάλι και ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας θα έρθει αντιμέτωπο με την κακοκαιρία. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr, είναι αρκετά πιθανή η εκδήλωση ανεμοστρόβιλου στο Κεντρικό Ιόνιο.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για έκτακτα επικίνδυνα φαινόμενα σήμερα Παρασκευή 16/10

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 16/10 με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και προς το βράδυ την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας. 

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, το μπλε αντιπροσωπεύει τις καταιγίδες, ενώ το μωβ τους ανέμους και τις χαλαζοπτώσεις.

Καιρός επικίνδυνα φαινόμενα: Πιθανότητα για εκδήλωση ανεμοστρόβιλου
Καιρός επικίνδυνα φαινόμενα: Πιθανότητα για εκδήλωση ανεμοστρόβιλου

Παράλληλα, ειδικός αλγόριθμος του meteo υπολογίζει πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για το σχηματισμό ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων. Εντοπίζει λοιπόν ως πιθανές περιοχές εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 16/10 το Κεντρικό Ιόνιο.

Τέλος αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα