Καιρός: Έρχονται πολικές μάζες από την Ουκρανία – Πότε θα χτυπήσουν την Ελλάδα

by Ioanna Themistocleous
Καιρός: Έρχονται πολικές μάζες από την Ουκρανία – Πότε θα χτυπήσουν την Ελλάδα

O χειμώνας έρχεται και μάλιστα… αγριεμένος!

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία θα επισκεφτούν τα Βαλκάνια και την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, από τις 3 Νοεμβρίου τα προγνωστικά μοντέλα της Ευρώπης και των ΗΠΑ δείχνουν την κάθοδο ουκρανικού ψύχους.

«Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα μας υποδεχτεί ο Νοέμβριος. Χωρίς αξιόλογες βροχές, δηλαδή, βοριάδες, οι οποίοι θα ενισχυθούν τέλος του μήνα και θερμοκρασίες κοντά στους 23-24 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Το βράδυ και νωρίς το πρωί το μπουφανάκι θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, από τις 3 /11 και μετά, διαφαίνεται η τάση να κατηφορίζουν από την περιοχή της Ουκρανίας πολικές αέριες μάζες και να ρίχνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στη χώρα μας.

Έτσι, θα ακολουθήσουν πιο κρύες ημέρες από τα κανονικά, οι οποίες φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν αυτή η τάση-κυκλοφορία θα διατηρηθεί, και πώς θα εξελιχθεί, σε βροχές ή χιόνια!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ F-16

Έκτακτο: Φωτιά τώρα στην χώρα μας

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή η αρχόντισσα

Ίσως η πιο… περιζήτητη νύφη στην Ελλάδα: Χαμός στην Σίφνο με την μελαχρινή καλλονή με το μπλε φόρεμα, μόλις κατάλαβαν ποια έχει αδερφή… – Γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας Ελλήνων

Σοκ σε όλη την χώρα: Πλημμύρα «απελευθέρωσε» εκατοντάδες φίδια από φάρμες εκτροφής – Τρόμος μαζί με τον θρήνο για 38 νεκρούς

Προτεινόμενα