Καιρός Καλοκαίρι: Ερχεται καυτό καλοκαίρι, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός Καλοκαίρι: Ερχεται καυτό καλοκαίρι, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός Καλοκαίρι: Το φαινόμενο πρόκειται να είναι ιδιαίτερα έντονο πάνω από την περιοχή των Βαλκανίων, όπου η απόκλιση θερμοκρασίας πρόκειται να είναι αυξημένη ως και 2 βαθμούς, από τις κανονικές τιμές για το τρίμηνο του καλοκαιριού. Στο μεταξύ, αντίστοιχες καιρικές συνθήκες πρόκειται να σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της Τουρκίας, της Βόρειας Ιταλίας και σε κάποια τμήματα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα για τον καιρό της ΕΜΥ, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι υψηλότερη από την κανονική σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Μεσογείου, με ένα ισχυρότερο σήμα να επικεντρώνεται στα Βαλκάνια. Πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα, η πιο έντονη δυτική ροή που προβλέπεται θα μπορούσε να επιβραδύνει το θερμό σήμα, με περισσότερες πιθανότητες φυσιολογικών συνθηκών.

Στα Βαλκάνια, την Ιταλία και τη δυτική Τουρκία υπάρχουν μόνο 10% πιθανότητες για χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας, 30% για νορμάλ και 60% για υψηλότερες τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, προβλέπονται ξηρότερες από τις κανονικές συνθήκες στη Νότια Ευρώπη και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Για την υπόλοιπη περιοχή δεν υπάρχει σήμα μεγάλης κλίμακας στις προβλέψεις.

Για το νότιο τμήμα του τομέα (Βόρεια Αφρική), δεν μπορεί να παρασχεθεί σημαντική πρόβλεψη, καθώς αυτές οι περιοχές είναι κλιματολογικά ξηρές κατά τη θερινή περίοδο.

Related posts

Μερομήνια 2024: Αποκαλύφθηκε τι καιρό θα κάνει από Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο

Έρχονται τα πάνω κάτω με τον καιρό – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και την Πρωταπριλιά

Καιρός: Μην πλένεται τα αμάξια σας – Τι θα έρθει τις επόμενες ώρες