Καιρός Πάσχα: Άστατο το σκηνικό, σε ποιες περιοχές θα σουβλίσουν με βροχές και που με ήλιο

Καιρός Πάσχα: Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού σε κάποιες περιοχές

Ο καιρός πρόκειται να είναι άστατος τη Κυριακή του Πάσχα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, δεν αναμένονται φαινόμενα, ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν από το πρωί έως και το απόγευμα.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16/04.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 15-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 18-22 oC στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό που θα επικρατήσει τη Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην Πελοπόννησο. Ασθενείς χιόνοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και τις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινέςώρες. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Χιονοθύελλα στη Βασιλίτσα – Εντυπωσιακό βίντεο από την λευκή πολιορκία

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Ήχησε το 112 στη Θεσσαλία

Προεıδοποίηση Τσατραφύλλıα: «Πρоσоχń! Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες» – Ποια είναι η περιοχή