Καιρός πρόβλεψη Αρνιακού: Τα καιρικά φαινόμενα όλο και θα χειροτερεύουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα

Καιρός πρόβλεψη Αρνιακού: Εξαιρετικά δυσοίωνη πρόβλεψη για τα καιρικά φαινόμενα μελλοντικά στην χώρα μας

Καιρός πρόβλεψη Αρνιακού: Τα πρόσφατα καταστροφικά αποτελέσματα της κακοκαιρίας που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας μας είναι εμφανή. Με αφορμή αυτή την εκτεταμένη καταστροφή, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο κ. Αρνιακός τόνισε ότι τα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στη χώρα μας θα ενταθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και φροντίζει να μας υπενθυμίζει καθημερινά πως ο άνθρωπος είναι ανήμπορος απέναντι στη φύση. Οι καταστροφές που πραγματοποιήθηκαν συγκεριμένα στο Νέο Ηράκλειο είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας της αλλαγής του κλίματος.

Οι πλημμύρες, οι καταιγίδες, οι ανεμοστρόβιλοι και άλλα πολλά καιρικά φαινόμενα θα λαμβάνουν χώρα ολοένα και συχνότερα στη χώρα μας σε μελλοντικό χρόνο. Οι προβλέψεις λοιπόν είναι εξαιρετικά δυσοίωνες όσον αφορά στον καιρό στη χώρα μας και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Καιρός πρόβλεψη Αρνιακού: Ο καιρός όλο και θα χειροτερεύει στη χώρα
Καιρός πρόβλεψη Αρνιακού: Ο καιρός όλο και θα χειροτερεύει στη χώρα

Δείτε αναλυτικά τις καιρικές προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας

Ο κ. Αρνιακός υποστήριξε ότι η καταστροφή που βίωσε το Νέο Ηράκλειο δεν οφειλόταν σε ανεμοστρόβιλο. Αντίθετα οφειλόταν σε ένα καταιγιδροφόρο σύννεφο, σε ένα ισχυρό καθοδικό ρεύμα που χτύπησε τις ταράτσες των πολυκατοικιών αυτού του τετραγώνου.

Η καταστροφή στο Νέο Ηράκλειο διήρκησε λίγα μόνο λεπτά και αυτό ήταν το ευτυχές της υπόθεσης. Όπως επισήμανε ο κ. Αρνιακός, εάν διαρκούσε περισσότερο, οι καταστροφές θα ήταν αισθητά μεγαλύτερες.

Η εξέλιξη του καιρού θα είναι βελτιωμένη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί και νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε έχει αρχίσει να πέφτει.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια. Η Θεσσαλονίκη θα έχει επίσης καλές καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, από αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες που ίσως να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις στα βορειοδυτικά, δηλαδή Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα