Καιρός σήμερα 19/8: Άστατος σήμερα ο καιρός – Που θα έχει βροχές και καταιγίδες και που υψηλές θερμοκρασίες

by Αντώνης Βαλμάς

Καιρός 19/8: Που θα έχει βροχές και που καλό καιρό

Καιρός 19/8: Πιο αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι νεφώσεις θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά τμήματα καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς. Επίσης στη Θεσσαλία από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 με εξαίρεση τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 33 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός 19/8 σήμερα: Που θα έχει βροχές και που υψηλές θερμοκρασίες
Öèéíïðùñéíüò êáéñüò ìå êáôáéãßäåò êáé ðôþóç ôçò èåñìïêñáóßáò áõôü ôï Óáââáôïêýñéáêï óôéò ðåñéóóüôåñåò ðåñéï÷Ýò ôçò ÷þñáò, áí êáé ôï êáëïêáßñé åßíáé ðñï ôùí ðõëþí.Óôéãìéüôõðá áðü ðáñáëéáêÝò ðüëåéò óôïí Êïñéíèéáêü êüëðï,ÓÜââáôï 21 ÌáÀïõ 2016. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Περισσότερες πληροφορίες του καιρού σήμερα 19/8

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα όμβρω. Επίσης πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Επίσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα