Καιρός τύπου «Π»: Ποιο είναι το καιρικό φαινόμενο που έρχεται την Παρασκευή 29/1

Καιρός τύπου «Π»: Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό

Καιρός τύπου «Π»: Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Γενικά σε ολόκληρη τη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις. Στη Θράκη, θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ το ίδιο θα ισχύει για την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης και στα ορεινά της Κρήτης. Νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αντίστοιχα αύριο Παρασκευή, θα υπάρξουν ορισμένα διαδοχικά βαρομετρικά τα οποία θα επηρεάσουν τη χώρα από τα δυτικά και θα σχηματίσουν τον καιρό τύπου «Π».

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, καιρό τύπου «Π» έχουμε όταν εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο. Έτσι σχηματίζεται το γράμμα «Π» της ελληνικής αλφαβήτου.

Ο καιρός αυτός προκύπτει όταν χαμηλά βαρομετρικά εμφανίζονται στα δυτικά της χώρας και έπειτα ακολουθούν βορειοανατολική πορεία. Μετά τα δυτικά, οι επόμενες περιοχές που επηρεάζονται είναι τα βόρεια και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Καιρός τύπου «Π»: Το φαινόμενο που θα εμφανιστεί την Παρασκευή 29/1

Εκτός από τον καιρό με τύπο «Π», χθες σημειώθηκαν ξανά θερμοκρασίες υπό του μηδενός στη χώρα

Χθες Τετάρτη 27/1, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Βουνάσα Γρεβενών όπου ο υδράργυρος έδειξε -8,6°C. Στην Κλεισούρα Κοζάνης το θερμόμετρο έδειξε -6,1°C, ενώ στη Βλάστη Κοζάνης η θερμοκρασία έπεσε στους -5,9°C. Ακολούθως, στο Μέτσοβο σημειώθηκε η θερμοκρασία -5,8°C, στον Άγιο Παύλο Ημαθίας -5,4°C και στο Πληκάτι Ιωαννίνων -5,4°C. Τέλος, -5,4°C σημειώθηκαν στο Περτούλι Τρικάλων, ενώ -4,7°C στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Καιρός τύπου «Π»: Το φαινόμενο που θα εμφανιστεί την Παρασκευή 29/1

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα