Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

by Newsroom i-diakopes.gr
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

Ο Γιώργος Πατούλης έχει κάνει εισήγηση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα με την επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Στην Αττική ήδη το έχει «στρώσει», ενώ στα βόρεια του νομού χρειάζονται και αλυσίδες.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία τη Δευτέρα, με την επίσημη ανακοίνωση να βγαίνει από στιγμή σε στιγμή.

Όπως ανέφερε μάλιστα στο Newsbomb.gr, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η εισήγησή του είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα για τους μαθητές λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, που σφυροκοπά τη χώρα.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

Μένει να διευκρινιστεί, πάντως, αν τα μαθήματα θα γίνουν με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Η σύσκεψη είναι σε εξέλιξη με τους συμμετέχοντες να τείνουν προς κλειστά σχολεία. Άλλωστε, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το δελτίο καιρού για τις επόμενες ώρες ενώ υπάρχει και εισήγηση για τηλεργασία (όπου η εργασία είναι απαραίτητη) αλλά και για αργία, όπου αυτό είναι εφικτό.

Η κακοκαιρία σε πρώτη φάση σφυροκοπά την Εύβοια, τις βόρειες Σποράδες, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική. Για το λόγο αυτό μάλιστα στάλθηκε χθες και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επίσημη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

Παράλληλα, στην Αττική έχουν δημιουργηθεί 10 σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία κυρίως βόρεια της περιφέρειας Αττικής, ενώ από χθες έχει αποφασιστεί η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της ελληνικής αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας σε σταθμούς βάσης, ιδιαιτέρως σε περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν. Επιπλέον, έχουν διατεθεί βαν κι από τον στρατό και την αστυνομία για την μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και νεφροπαθών.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα με διάθεση προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, τρία ειδικά τμήματα «Δευκαλίων» βρίσκονται σε ετοιμότητα εντός στρατοπέδων ενώ σε ετοιμότητα διάθεσης είναι 5 μίνι λεωφορεία για μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων καθώς και 5 μηχανήματα έργου (2 ισοπεδωτές γαιών, έναν προωθητή γαιών και 2 φορτωτές γαιών.

Επιπλέον, 4 οχήματα 4Χ4 με προσωπικό είναι σε ετοιμότητα σε σημεία βάσης σε Βαρυμπόμπη, Βίλια, Πεντέλη, Βαρνάβα για μεταφορά εγκλωβισμένων, εφόσον υπάρχει αίτημα, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Ταυτόχρονα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:

– στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.

– στην παλαιά Εθνικό οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

– στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

– στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ (BARBARA) στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατ