Κακοκαιρία Ιανός: Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει ο Μεσογειακός κυκλώνας

by Αντώνης Βαλμάς

Κακοκαιρία Ιανός: Τα χαρακτηριστικά του Μεσογειακού κυκλώνα

Κακοκαιρία Ιανός: Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Επίσης καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων ισχύουν τα εξής. Η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, δημιουργώντας την κακοκαιρία Ιανός. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 17/09.

Καιρός: Κύρια χαρακτηριστικά του Ιανού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Επίσης οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Επισημαίνεται ότι:

  1. Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.
  2. Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο ΙΑΝΟΣ θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως και να έχει εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον καιρό σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Οι χάρτες της κακοκαιρίας του Ιανού

Κακοκαιρία Ιανός: Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει ο Μεσογειακός κυκλώνας

Κακοκαιρία Ιανός: Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει ο Μεσογειακός κυκλώνας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα