Κακοκαιρία Ηράκλειο: Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη – Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Ένα ακόμα καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας στο νησί

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Η κακοκαιρία συνεχίζεται για τα καλά και σήμερα στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, πέφτουν κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν γίνει ποτάμια από τα νερά. Συγκεκριμένα, η Νέα Αλικαρνασσός είναι αυτή η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτες ζημιές από την κακοκαιρία. Τα νερά που ρέουν στους δρόμους των γειτονιών, έχουν εγκλωβίσει μέχρι και ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Στη Λεωφόρο Καζαντζίδη στη Νέα Αλικαρνασσό, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και επιβάτες μέσα στα οχήματά τους. Ήταν πραγματικά αδύνατο να διασχίσει κάποιος τη Λεωφόρο. Αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσέγγισε τα προβληματικά σημεία και προσπάθισε να βοηθήσει τον κόσμο.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Neakriti.gr, σε δρόμο κοντά στα Δύο Αοράκια, η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα. Πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν και το νερό έφτασε ως το 1,5 μέτρο. Μέσα σε λίγη μόνο ώρα, άρχισαν να πλημμυρίζουν τα κτίρια των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που είναι στην Αλικαρνασσό, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Πλημμυρισμένο βρέθηκε και το 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο. Οι μαθητές και οι καθηγητές έμειναν ενεοί με την καταστροφή που προκάλεσε η βροχόπτωση και οι καταιγίδες στο σχολείο.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την κακοκαιρία που έπληξε την Αλικαρνασσό, Ηρακλείου

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ακόμα, έκλεισε εκτάκτως σήμερα ακόμα και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό έως τις 16.30 μιας και δημιουργήθηκαν καταστροφές στις υποδομές λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει κλείσει προσωρινά έως τις 16:30, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Ποιες είναι οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους κατοίκούς:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και ότι λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα