Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ψυχρή εισβολή με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια – Δείτε πού θα χτυπήσει

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Η νέα έλευση της κακοκαιρίας θα εμφανιστεί από το βράδυ της Τετάρτης 13/1

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Νέα έλευση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr, η κωδική ονομασία της κακοκαιρίας είναι «Λέανδρος». Θα κάνει δε, την εμφάνισή της σήμερα το βράδυ. Θα πρέπει να αναμένουμε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

Οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στα βόρεια της χώρας θα υπάρξει ολικός παγετός και θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ δεν είναι απίθανο να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ισχύει και για τα βόρεια προάστεια της Αττικής.

Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης χώρας από την Πέμπτη 14/1.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις

Ποιος ήταν ο «Λέανδρος» από τον οποίο προέκυψε η κωδική ονομασία της κακοκαιρίας

Η Ηρώ και ο Λέανδρος είναι μυθικά πρόσωπα από την Ελληνική μυθολογία. Η Ηρώ ήταν ιέρεια της θεάς Αφροδίτης, ενώ ο Λέανδρος νεαρός άνδρας από την Άβυδο. Ο Λέανδρος ερωτεύτηκε την Ηρώ και κάθε βράδυ κολυμπούσε στον Ελλήσποντο για να είναι μαζί της. Η Ηρώ που κατοικούσε σε πύργο στη Σηστό, άναβε κάθε βράδυ τη λάμπα για να τον οδηγεί με ασφάλεια.

Το νεαρό ζευγάρι παντρεύτηκε, αλλά έμεινε κοινό μυστικό μεταξύ τους ο γάμος. Η Ηρώ ως ιέρεια της Αφροδίτης δεν επιτρεπόταν να παντρευτεί. Ενώ οι εραστές συμφώνησαν να χωριστούν το χειμώνα και να βρεθούν πάλι στην Άνοιξη. Ο Λέανδρος είδε αναμμένη τη λάμπα όπως κάθε βράδυ και βούτηξε στον Ελλήσποντο για να πάει στην αγαπημένη του. Ο Λέανδρος παρασύρθηκε από τα κύματα και πνίγηκε. Το επόμενο πρωί βρήκε το πτώμα του η Ηρώ και από τη στενοχώρια της έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε κι αυτή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα