Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους -20 το θερμόμετρο στην Κοζάνη – Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους -20 το θερμόμετρο στην Κοζάνη – Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα η κακοκαιρία – Πολικές θερμοκρασίες δείχνει ο υδράργυρος

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει κυριολεκτικά όλη τη χώρα η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες. Σε κλίμα χιονοπτώσεων και παγετού έχει μπει ολόκληρη η χώρα. Οι θερμοκρασίες είναι πραγματικά πρωτόγνωρες και ιστορικά χαμηλές.

Σήμερα το πρωί, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, κατέγραψε ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μεσόβουνο Κοζάνης με -19,9 βαθμούς Κελσίου! Επίσης στο Νέο Καύκασο καταγράφηκε θερμοκρασία -17,1 °C, στην Κοιλάδα Κοζάνης -15,9°C και στη Βουνάσα Γρεβενών -14,4°C. Επίσης, στον Τέρπυλλο Κιλκίς σημειώθηκε θερμοκρασία -14,2°C, στη Φλώρινα -13,7°C, στην Ευκαρπία -13,1°C και στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -12,8°C.

Ακόμα, θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατούν σήμερα στη χώρα, ενώ το Αιγαίο τοπικά θα επικρατήσει θύελλα 10 μποφόρ! Η μέγιστη ριπή που ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06:14 στα 118 χλμ/ώρα.

Χιόνια έχουν πέσει και στην Αττική τις τελευταίες ώρες, κυρίως από χθες το βράδυ στα βόρεια προάστια. Ενώ σήμερα το πρωί έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες, χωρίς βέβαια να στρωθεί χιόνι, στο κέντρο της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους -20 το θερμόμετρο στην Κοζάνη – Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα

Δείτε αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Εύβοια με το χιόνι να έχει φτάσει ως και το 1 μέτρο στις Ροβιές. Ενώ το χωριό Κερασιά έχει αποκλειστεί αφού ο κεντρικός δρόμος είναι κλειστός.

Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στην Ήπειρο. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Ιωάννινα, Άρτα και δήμο Σουλίου. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται αδιάκοπα ώστε να εξασφαλίζουν ότι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ρίχνοντας αλάτι.

Στην Άρτα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αθαμάνιου-Θεοδώριανων λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Επίσης υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, από Άνω Καλεντίνη έως Πηγές (συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Κρανιές – Πηγές). Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων (68ο έως 79ο χιλιόμετρο). Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, (από Αστροχώρι έως Μεσόπυργο). Οδό Αθαμάνιου – Τετράκωμου – Μεσούντας. Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάτουνου – Καψάλων κοντά στο φράγμα της Άρτας.

Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού και στα Τρίκαλα. Συνολικά 51 μηχανήματα ρίχνουν αλάτι τις τελευταίες ώρες στους δρόμους. Το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοιχτό, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τέλος, στη Μαγνησία, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο. Το χιόνια σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο και τα εκχιονιστικά αδυνατούν να καθαρίσουν τους δρόμους σε διάφορα σημεία. Στα βόρεια προάστια στου Βόλου, το χιόνια ξεπερνά τα 40 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται ακάθεκτη σε ένταση εδώ και τουλάχιστον 24 ώρες.