Κακοκαιρία Σάμος: Πλημμύρισε το Καρλόβασι – Γέμισε νερά και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Κακοκαιρία Σάμος: Δείτε τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας

Κακοκαιρία Σάμος: Τεράστιες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας τις προηγούμενες ώρες. Σοκαρισμένοι είναι όλοι από την τραγωδία στον Έβρο. Με τον 46χρονο πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος. Ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά του πλημμυρισμένου ρέματος και εντοπίστηκε μερικά μέτρα παρακάτω.

Στη Σάμο οι καταστροφές ήταν εξίσου μεγάλες. Το Καρλόβασι πλημμύρισε, με αποτέλεσμα σήμερα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης πήρε την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δυτική Σάμο.

Αντίστοιχα, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βούλιαξε κυριολεκτικά από τα νερά. Ως εκ τούτου, δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα πτήσεις. Το τμήμα της περίφραξης έπεσε και πλημμύρισαν αρκετά τμήματα του αεροδρομίου, ενώ καταστράφηκε και εξοπλισμός.

Πηγή: seleo.gr

Πέρα από την κακοκαιρία στη Σάμο και την Αλεξανδρούπολη, καταστροφές υπήρξαν και στην Μυτιλήνη

Εξαιρετικά ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο δυτικό κομμάτι του νησιού που φούσκωσαν τα νερά των ποταμών Αχερώνα και Τσικνιά.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ανέφερε «Η Εθνική Οδός Καλλονής – Μυτιλήνης. Τα γκρέιντερ του Δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτα υλικά. Ποταμός Τσικνιάς. Δυστυχώς “έσπασε” πάλι στο ίδιο σημείο».

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, στο σημείο επιχειρούσαν συνεργεία του Δήμου και η πολιτική προστασία. Φρόντιζαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, εάν ήταν αναγκαίο καθώς και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των πολιτών.

Related posts

«Σφράγισαν» τα Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα – Οι εναλλαγές της Μεγάλης Εβδομάδας

Tα πάνω κάτω με τον καιρό – Έρχονται όλες οι εποχές μαζί

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλή