Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Ιταλοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ιστορικό χιονιά το Μάρτιο

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Υπάρχει η πιθανότητα να θυμίζει το χιονιά του 1987 στην Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Για ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιούν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι τη χώρα μας. Σύμφωνα με το meteo24news.gr, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η Νοτιοανατολική Ευρώπη να βιώσει μία κακοκαιρία το Μάρτιο αντίστοιχη με εκείνης του 1987.

Σύμφωνα με Ιταλούς μετεωρολόγους, υπάρχουν ενδείξεις ότι το Μάρτιο του 2021 ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Ελλάδα και την Ιταλία. Αλλά και τη Χερσόνησο των Βαλκανίων και την Τουρκία.

Κανείς που έζησε τότε, δεν ξεχνάει την ιστορική κακοκαιρία του 1987. Όταν ένας αντικυκλώνας Ρωσίας-Σιβηρίας οδήγησε ψυχρή μάζα προς την Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες που επικράτησαν τότε ήταν πολικές. Και το κύμα κακοκαιρίας διατηρήθηκε συνολικά για δύο εβδομάδες. Σε Ιταλία, Ελλάδα και Βαλκάνια από τις 4 έως τις 20 Μαρτίου.

Οι Ιταλοί θεωρούν ότι δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξει τέτοια κακοκαιρία και το φετινό Μάρτιο στη χώρα. Καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μία πολική δίνη που προσπαθεί να επιστρέψει στο Βόρειο Πόλο. Καθώς η στρατόσφαιρα θερμαίνεται μπορεί να αναγκάσει μία νέα ψυχρή μάζα να εισχωρήσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι χώρες που θα επηρεαστούν θα βιώσουν πολικές θερμοκρασίες και πολλά χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Τι βλέπουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την πιθανή νέα έλευση κακοκαιρίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Ο μετεωρολόγος Salvatore de Rosa αναφέρει ότι μία συμπαγής παγωμένη μάζα βρίσκεται μεταξύ της Σκανδιναβίας και της Ρωσίας. Αυτή η μάζα διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα τη βοηθήσουν να μετακινηθεί προς της Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι και το Νότο. Αρχικά λοιπόν θα επηρεαστούν τα βορειοανατολικά και κεντρικά τμήματα της ηπείρου. Ενώ ενδεχομένως η κακοκαιρία να φτάσει και στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε ο μετεωρολόγος είναι η απότομη διαφορά στη θερμοκρασία το Μάρτιο του 2018 στην Ιταλία. Από την ανοιξιάτικη σχετικά υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, ξαφνικά η Ιταλία μπήκε σε ένα ιδιαίτερα χειμερινό κλίμα και χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Αρχικά ντύθηκε στα λευκά το Τορίνο, το Μιλάνο, η Μπολόνια και η Βενετία. Ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν στη συνέχεια σε Πίζα και Φλωρεντία.

Related posts

Καιρός: Σπάνιο φαινόμενο θα «σαρώσει» τη χώρα – Η εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά

Δυσάρεστα σήμερα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το Πάσχα

Επιστρέφουν αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και 35άρια