Μέχρι και στο Σύνταγμα με αλυσίδες: Η ακραία πρόβλεψη για την κακοκαιρία που έρχεται τις επόμενες μέρες

Μαρουσάκης: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες

Μπορεί μέχρι τώρα να την ”είχαμε βγάλει” με ηλιόλουστες ημέρες και κανονικές προς καλές θερμοκρασίες για την εποχή, ωστόσο αυτές τις ημέρες το σκηνικό αλλάζει φέρνοντας παγετό και χιόνια με την θερμοκρασία να αγγίζει -20 βαθμούς σε πολλές περιοχές την χώρας.

«Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να “φλερτάρει” και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Περισσότερες προβλέψεις από τον Μαρουσάκη για το κύμα κακοκαιρίας

«Είχαμε αναφέρει αυτή την εξέλιξη αρκετές ημέρες πριν όταν μιλήσαμε για τον ΩΜΕΓΑ εμποδιστή και που θα έστελνε διαδοχικά κύματα ψύχους προς τη χώρα μας στο δεύτερο μισό του μήνα», σημειώνει και προσθέτει: «Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όσο ακόμη ο χρόνος μας το επιτρέπει».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Αττική θα δεχθεί το κύμα το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρει: «Τα χιόνια θα εστιάζονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Και η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια δύσκολη κακοκαιρία, θέλει προσοχή και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε το χρόνο μπροστά μας.

Related posts

Προεıδοποίηση Τσατραφύλλıα: «Πρоσоχń! Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε 3 μήνες» – Ποια είναι η περιοχή

Έκτακτο δελτίο τώρα από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί

Πότε και πού θα χτuπńσει ο «πоλικός αερоχείμαρρος» με βρоχές και χιόνια – Τι λένε οι μετεωρολόγοι