Τα Μερομήνια 21/22 μίλησαν: Χριστούγεννα με πολύ κρύο, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Πως ”προέβλεπαν” τον καιρό οι παλιότεροι

Ίσως κάπου, κάποτε έχει ξανακούσει την λέξη “Ημερομήνια”. Αν όχι… πρόκειται για μια συγκεκριμένη ”μέθοδο” με την οποία πρόβλεπαν τον καιρό, για όλο τον χρόνο. Και πως γίνονταν αυτό;

Παρατηρούσαν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Ο Γιάννης Δρακακάκης, που διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, έμαθε το 2003 από έναν παππού από το χωριό Κεραμιά να διαβάζει τον καιρό. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα μερομήνια, τα Χριστούγεννα προβλέπεται πολύ κρύο.

“Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας”

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας» είπε στο Mega και στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» ο Δρακακάκης. Πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές. Θα έχουμε χειμωνιάτικο κλίμα όλο τον Δεκέμβριο» σημείωσε. 

Τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει πολύ κρύο. «Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες. Μετά τις 22 Γενάρη θα έχουμε κακοκαιρία, πολλές βροχές. Μέχρι 14 Μάρτη θα έχουμε κακοκαιρία, μετά θα μπούμε σε ένα ήπιο κλίμα» ανέφερε.

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Related posts

Τα πάνω-κάτω με την αφρικανική σκόνη – Τότε ερχεται νέο κύμα και θα είναι πιο δυνατό

Άκυρο ότι ξέραμε: Μεγάλη Εβδομάδα με 28άρια στην Αθήνα – Η αφρικανική σκόνη φεύγει, έρχονται βροχές και χιόνια

Άσχημη εξέλιξη – Τι έρχεται μετά την αφρικανική σκόνη