Μερομήνια 2022: Τι δείξαν για το φετινό χειμώνα – Που θα έχουμε συχνές και έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια

by Αντώνης Βαλμάς

Μερομήνια 2022: Τι δείχνουν με βάση το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Μερομήνια 2022: Οι πρώτες προβλέψεις για το πως θα είναι ο φετινός χειμώνας γνωστοποιήθηκαν. Σε γενικές γραμμές θα είναι βαρύς με αρκετές χιονοπτώσεις.

Ολοκληρώθηκαν οι προβλέψεις όσον αφορά τα Μερομήνια για τον χειμώνα του 2021 – 2022. Και αυτό καθώς βασίζονται στις πρακτικές παρατηρήσεις των 12 πρώτων ημερών του Αυγούστου.

Τα μερομήνια προβλέπουν σε γενικές γραμμές βαρύ χειμώνα, έναν χειμώνα από τους πιο δυνατούς των τελευταίων ετών.

Ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος. Βέβαια με αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Oι νοτιάδες όμως της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό. Ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων όπου προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα.

Μερομήνια 2022: Που θα έχουμε συχνές και έντονες χιονοπτώσεις

Αυτή η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες ημέρες.

Tο μεγάλο ξέσπασμα όμως και αυτό που λέμε βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές. H πρόβλεψη όσον αφορά τα Μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με θερμοκρασίες κατάψυξης έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι αλλά όχι για πολύ.

O φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Aπό τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις Αρχές Απριλίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα