Ανατροπή με τα Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

by Εύα Ζαχαριάδη

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Πως θα είναι ο καιρός τη Πρωτοχρονιά

Την επέλαση της κάνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» την τελευταία εβδομάδα με τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και βροχές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα μερομήνια, ο καιρός θα αλλάξει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα μερομήνια, μας «λένε» ότι ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, ο καιρός δεν θα μας ντύσει με χριστουγεννιάτικα πανωφόρια, αλλά θα υπάρξουν φθινοπωρινές πινελιές και φυσιολογικές για την εποχή συμπεριφορές.

Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό που θα κάνει τον Ιανουάριο

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Υποδεχόμαστε το 2022 με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Αγριεύει σιγά σιγά ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες με πολύ κρύο χιονόνερο και χιόνι. Με χιόνια κάνει ποδαρικό το 2022.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Γύρω στα Φώτα 8-12 του μήνα γλυκαίνει λίγο ο καιρός. Στην συνέχεια για μια βδομάδα προβλέπεται κακοκαιρία.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους κατά τις 20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που ακολουθούν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν